<Macro: (,)>

100 medaljer blev uddelt

02. apr 2024, 14:22

Fritidsområdets Prisuddeling blev afviklet d. 19. marts på Allerød Rådhus.

Den årlige hyldest af fritidsområdet blev afholdt på Allerød Rådhus, hvor særlige indsatser inden for kultur-, idræt- og spejderområdet blev hædret med rosende ord, medaljer, pokaler og blomster.

Tirsdag aften var Borgerportalen på Allerød Rådhus godt fyldt op. Ca. 300 frivillige, udøvere og deres familier var mødt op for at klappe af hinanden og se priserne blive uddelt.

Der blev uddelt frivilligpriser til områderne idræt, kultur, aftenskole, spejder samt interesse-, og mærkesagsforeninger og det selvorganiserede foreningsliv samt ca. 100 medaljer til fritidsudøvere og deres undervisere.

Borgmester Karsten Längerich bød velkommen med at sige:
”Vi har et stærkt foreningsliv i Allerød, som har enorm betydning for livet som borger i kommunen. Vores foreninger er bygget på stærke fællesskaber og dem er både udøvere og frivillige med til at skabe og vedligeholde.”

Til at hjælpe borgmesteren med overrækkelsen var på scenen var Kultur- Idræts- og Fritidsudvalget´ formand, Merete Kjølholm Them og formand for Allerød Kommunes Folkeoplysningsudvalg, John Nørskov Hansen.

Før priserne blev uddelt gav borgmester Karsten Längerich en særlig tak til to ildsjæle, som er gået bort i det forgangne år – Erik Drejer og Torben Olesen.
For at takke de to og ære deres minde klappede publikum i et minut.

Foreningerne, som fundament for lokale fællesskaber, var i fokus, da håndboldspillerne fra Lykkeligaholdet fik medaljer.
Her fremhævede borgmesteren bl.a. det stærke sammenhold på holdet, mens alle spillerne strømmede op på scenen for at modtage deres medaljer.

På aftenen blev der uddelt 6 frivilligpriser, 25 udøverpriser til individuelle eller gruppepræstationer.
Udøverpriserne for kultur blev uddelt til bandet Tusindfryd og for idrætsområdet til dygtige idrætsudøvere fra Mølleåens Golf Klub, Allerød Orienteringsklub, Allerød Bordtennisklub, Allerød Karate Dojo, Sigma Swim Allerød, Lillerød Badmintonklub samt Allerød Håndboldklub.

Derudover uddelte Team Allerød deres talentpris til Josephine Kruse fra Sigma Swim Allerød, med prisen fik Josephine 10.000 kr. som støtte til hendes videre færd mod store resultater.

Fritidsområdets priser

Frivilligprisen for idræt til en frivillig under 25 år gik til Julie Girsel fra Stutsborg Rideklub. Julie modtog prisen for sit store arbejde med at indføre ”antibulli” principper i Stutsborg Rideklub, og dermed sikre et trygt og mobbefrit fritidsmiljø for børn og unge.

Frivilligprisen for idræt til en frivillig over 25 år gik til Mads Kold fra Allerød Karate Dojo. Mads modtog prisen for med stor viden, engagement og en smittende lyst har overtaget rollen som Sensei efter den legendariske Jacques Dupont.

Frivilligprisen for kultur til en frivillig over 25 år gik til Vinnie Thomassen fra Kulturbanken i Lynge. Vinnie modtog prisen for med stort engagement at have opbygget Kulturbanken og for at sørge for spændende foredrag og arrangementer, omsorg for medlemmer og ikke mindst at hun løfter den administrative del af foreningen.

Frivilligprisen for spejderområdet til en frivillig under 25 år gik til Caroline Husbjerg Sørensen fra DDS Blackfoot. Caroline modtog prisen for at være en fantastisk rollemodel og for at der nu arbejdes aktivt med bæredygtighed i spejdergruppen.

Frivilligprisen for spejderområdet til en frivillige over 25 år gik til Pia Mariane Pedersen fra Det Danske Spejderkorps 1. Lillerød. Pia modtog prisen for at være den samlende kraft i spejdergruppen, ved at hun med stort drive engagerer spejdere, ledere og forældre.

Frivilligprisen for området interesseforening, mærkesagsforening og det selvorganiserede fritidsliv modtog Alice Silkjær Møller fra Natteravnene og Frivillighed og Medborgerskab i Allerød. Alice modtog prisen for sit store arbejde med at sikre tryghed og trivsel for de unge i kommunen og for at være den bærende kraft bag etableringen af et frivilligcenter i Allerød Kommune.