<Macro: (,)>

Idræt om dagen

Kom med til ’Idræt om dagen’. Sådan lyder tilbuddet til alle 60+’ere, der gerne vil bevæge sig lidt mere i fællesskab med andre seniorer.

Formålet er, at skabe flere gode foreningstilbud til seniorer og liv i den lokale hal i dagtimerne. Idræt om dagen bygger på en stærk tradition om, at alle seniorer får mulighed for at dyrke idræt samt styrke deres sundhed og livskvalitet.
Tænker man, at det måske er lidt sent at komme i gang med at motionere, så er der flere argumenter for at komme i gang end at lade være.

Virkningen er betragtelig, selv hvis man starter i en sen alder, lyder det fra Merete Them Kjølholm, der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Allerød Kommune:

”I Allerød skal det være godt at blive gammel, og vi ønsker det gode liv – hele livet- for alle. Vi ved, at dét at bevæge sig i løbet af dagen gør rigtig meget både for ens fysiske og mentale sundhed. Det gode ved ’Idræt om dagen’ er, at det er et tilbud, hvor alle kan være med - uanset alder og eventuelle skavanker eller handicap”, siger hun og fortsætter:

”Forskelligheden i aktiviteterne gør det nemlig muligt at vælge lige dét, man magter - med god mulighed for skånsomme aktiviteter. Så der er noget for enhver – uanset lyst, form, kunnen og niveau – og man kan roligt hanke op i ægtefællen og gå sammen, og så netop lave det, man hver især har lyst til. Samtidig er det sociale fællesskab og glæden i centrum, så derfor betyder Idræt om dagen ofte nye bekendtskaber, energi og glæde”, slutter hun.

Initiativet kommer som en del af partnerskabsaftalen mellem DGI Nordsjælland og Allerød Kommune, og DGI har landet rundt høstet gode erfaringer med at hjælpe idrætsforeninger med at starte op med Idræt om dagen.

Flere former for idræt
Idræt om dagen foregår hver tirsdag kl. 9.00 i Lillerødhallerne hal 2 og kl. 9.30 Lynge hal 1 – og alle kan være med.
Dagen startes altid med en fælles let opvarmning, og derefter vælger deltagerne, hvad de har lyst til på dagen. 

Prøv fx kræfter med motionsfloorball, der er et sjovt holdspil hvor man med stav, plastkugle og mål får pulsen op eller hyggelig seniorhåndbold på minibane med blød bold og uden tacklinger.
Der tilbydes også gymnastik-, smidigheds- og let styrketræning i fællesskab, ligesom der kan spilles bordtennis, som med boldleg og konkurrence om bordet, nok kan give sved på panden - og store smil.

Skal puls og tempo helt ned, byder Indoor curling på hyggelig konkurrence med ”rullende curlingsten” og målfelt. Her kan alle være med uanset fysisk formåen. Så der er bestemt noget for enhver smag og temperament.

’Idræt om dagen’ afsluttes altid med fælles kaffe og hyggesludren.


Det skal ikke være svært at komme i gang
Der vil sikkert være nogle, der tænker, at det kan være svært at komme i gang eller starte til noget nyt. Og der kan være mange grunde til, at man ikke har fået rørt kroppen i et stykke tid.
Derfor har alle også mulighed for at være med helt gratis, så man møder blot op og ser, hvad der sker i hallen.


Idræt om dagen i Lillerødhallerne
Hver tirsdag fra kl. 9.00 – 11.00 i Lillerødhallerne (Hal 2), Banevang 7, 3450 Lillerød

Buslinje 335 kører lige til døren.

Læs mere på alleroedhk.dk og lillerødgymnastik.dk


Idræt om dagen i Lynge
Hver tirsdag, kl. 9.30-11.30 på Lynge Idrætsanlæg, Idrætsvej 14, 3540 Lynge.

Du kan få mere information om dette tilbud på www.lui.dk samt www.aktivalleroed.dk