<Macro: (,)>

Fritidsvejledning: Alletiders fritid

01. apr 2024, 15:09

Tilbuddet om fritidsvejledning er for børn og unge mellem 6 og 16 år, med autisme- eller ADHD lignende adfærd, som har brug for hjælp til at starte i et fritidstilbud.

Formålet med initiativet er at modne en på forhånd defineret indsats, som skal styrke inklusion af børn og unge i fritidsfællesskaber for derved at forebygge social isolation, ensomhed og mistrivsel.

Gennem fokus på inklusion og øget deltagelse i fritidsfællesskaber forventes initiativet at kunne bidrage til at styrke målgruppens selvværd, trivsel og livskvalitet, skabe grundlag for, at målgruppens deltagelse i andre deltagelsesarenaer øges, og forebygge ensomhed i voksenlivet hos målgruppen.

Sådan hjælper Alletiders fritid

  • Du får hjælp til at afklare dine ønsker og muligheder - og med at starte op i en fritidsaktivitet.
  • Foreninger tilbydes vejledning. 

Hvorfor er det godt at være en del af et fritidsfællesskab?

Når du deltager i fritidsaktiviteter, kan det give dig:

  • Følelsen af at være en del af et fællesskab
  • Nye venner
  • En sund og sjov hverdag
  • Succesoplevelser og bedre selvværd

Du ansøger her: Ansøg om fritidsvejledning

Læs mere om mulighederne via den fælleskommunale handicapidræts- og fritidspulje, som Allerød Kommune har meldt sig ind i (Høje Taastrup Kommune administrerer puljen for alle kommuner).


Til Foreninger

Har du hørt om Alletiders fritid? Ønsker du at høre nærmere eller at indgå i samarbejdet, er du velkommen til at kontakte Alletiders fritid på fritidsvejledning@alleroed.dk

Hvad er Alletiders Fritid?

Alletiders Fritid er et tilbud i Allerød Kommune målrettet børn og unge mellem 6-16 år med autisme- eller ADHD-lignende udfordringer. Tilbuddet er et samarbejde med Social- og Boligstyrelsen.