<Macro: (,)>

”Ta’ med, afsted!”

15. apr 2024, 13:53

I Demensugen 2024 er sloganet ”Ta’ Med” med fokus på demensvenlighed i kultur- og fritidslivet

Kultur og fritid er i fokus i Demensugen 2024, hvor kulturinstitutioner, idrætsklubber og det frivillige foreningsliv vil arbejde tæt sammen med fagpersoner og mennesker med demens om i højere grad at gøre det muligt for mennesker med demens at bevare et aktivt kultur- og fritidsliv.  

”Ta’ med, afsted!” er sloganet for Demensugen 2024 landsdækkende kampagne som løber af stablen d. 6.-12. maj.

I år er der fokus på demensvenlighed i kultur- og fritidslivet med en opfordring til mennesker med demens: “Ta’ med, afsted!”

Det er en stående invitation til mennesker med demens om forsat være en del af fællesskabet i de lokale klubber, foreninger og kulturtilbud, der hvor man bor.

Næsten 100.000 danskere lever med demens, og tallet er stigende. Især i begyndelsen men også senere i sygdommen kan en person med demens mange af de ting, han eller hun før har kunnet, og mange har et stort ønske om at fortsætte det liv, de hidtil har haft - gå ud til udstillinger eller koncerter, komme i deres forening eller idrætsklub eller dyrke deres hobby. 

Selvom motion, oplevelser og det at dyrke sine interesser i et fællesskab er meget vigtige, viser undersøgelser at 83 procent af borger med demens, trækker sig fra sociale aktiviteter og fritidsliv, efter de har fået diagnosen. Man mister noget af sit gamle initiativ, og har i højere grad brug for motivation og en håndsrækning til at komme afsted.

Når Demensugen sættes i gang, kan aktører i kultur- og fritidslivet også opfordre deres brugere, og gæster til at byde mennesker med demens særligt velkomne.

Ønsker I at vide mere omkring demens eller er nysgerrige på hvad I som forening kan bidrage med i demensugen, så kontakt Allerøds Kommunes demenskonsulenter via mail eller telefon.

Bettina Lyngs bsln@alleroed.dk 

Nanna Neerdal nane@alleroed.dk

Telefon: 48 12 65 56

Vil du vide mere om Demensugen 2024 så klik her.