<Macro: (,)>

Afstands- og arealkrav ophæves

13. aug 2021, 12:00

Afstands- og arealkrav ophæves pr. 14. august

Sundhedsstyrelsen har d. 11. august opdateret retningslinjerne om forebyggelse af smittespredning. I den forbindelse er anbefalingen om at holde mindst 1 meters afstand til andre personer i det offentlige rum fjernet.

Med de ændrede retningslinjer ophæves afstands- og arealkrav også i kultur-, idræts- og foreningslivet. Det vil ske fra lørdag 14. august 2021, da de opdaterede krav skal indarbejdes i de gældende bekendtgørelser.

Dermed vil der fra 14. august 2021 ikke længere gælde krav om, at der skal være mindst 2 m2 pr. tilskuer, besøgende, bruger eller lignende i lokaler, hvortil offentligheden har adgang.

Arealkravet ophæves ligeledes for større arrangementer med stående publikum. Her har der hidtil været krav om mindst 2 m2 pr. tilskuer i de enkelte sektioner.

Endvidere ophæves kravet om, at der skal være mindst 1 meter eller ét tomt sæde mellem hver siddende tilskuer til indendørs kultur- og idrætsarrangementer med siddende publikum.

Hvilke restriktioner gælder fortsat for kultur- idræts- og foreningslivet

Med de seneste lempelser er der fra 14. august 2021 kun få tilbageværende restriktioner for kultur-, idræts- og foreningslivet, disse gælder for arrangementer med over 500 tilskuere, indendørs såvel som udendørs.

Opdaterede retningslinjer for arrangementer med over 500 tilskuere vil være tilgængeligt på Kulturministeriets hjemmeside.